Vildrosor & Höns stipendium

Vi gör i år ett uppehåll med vårt stipendium och tar därför inte emot några ansökningar!!

Stipendiet kan sökas av er som delar Vildrosor och Höns övertygelse att regelbunden återhämtning och rekreation i vacker miljö skapar en bättre värld för alla. Idén till stipendiet kommer från Ellen Keys vilohem Strand som också delar ut ett stipendium instiftat efter Ellen Keys bortgång 1926. ”Strand skall vara en levande och aktiv inrättning i dagens samhälle genom att kunna upplåtas för boende, främst för kroppsarbetande kvinnor utan möjlighet till semester av annat slag.”
Ansökningskriterierna har utvecklats efter hand men innebörden är fortfarande densamma, att erbjuda en vacker och rofylld miljö för vila och förkovring.

Vildrosor och Höns har drivit gårdscafé och bed & breakfast i mer än 10 år och vill genom Vildrosor och Höns stipendium ge fler chans att uppleva vad en stunds återhämtning i vacker miljö innebär. Stipendiet delas ut en gång per år och består av en vistelse på Vildrosor och Höns för en person i tre nätter. Under vistelsen har ni tillgång till hela miljön på Vildrosor och Höns med bland annat sagolik trädgård, varsamt renoverade sällskapsrum, en värmande brasa och en helt orörd natur runt knuten. Ansökningstiden för 2018 års stipendium löper mellan 1 april och 15 maj 2018.
Tidpunkt för stipendie-vistelsen är under tidig höst 2018. Vildrosor och Höns 
förbehåller sig rätten att välja ut den/de stipendiater som de finner mest lämpliga.

Ansökningsformulär